Home » Advies » Daar gaan we….

Daar gaan we….

Het is zover! Ik kan de lucht in…. De website is klaar, ik kan beginnen met bloggen. En eens te meer besef ik dat dit nooit mogelijk was geweest zonder de hulp en adviezen van zoveel lieve en vooral kundige mensen om mij heen.

Het zaadje is denk ik zo’n anderhalf jaar geleden geplant door Natascha Boudewijn, die als geen ander weet hoe het werkt met zaaien en oogsten. Zij adviseerde mij de pen of het toetsenbord ter hand te nemen en te gaan schrijven.

De afgelopen weken ben ik met raad en daad terzijde gestaan door mensen die hun vak verstaan en bereid zijn hun kennis en kunde voor mij in te zetten. Een logo nodig? Casper schudt het uit zijn ervaren mouw!Een website bouwen? Michel doet het met veel liefde voor het vak. En zo zijn er nog zoveel om te noemen, maar dan gaat het wel een beetje op een oscaruitreiking lijken, en zover zijn we nog niet……

Wat was de grote gemene deler van al die mensen? Natuurlijk alle goede tips en adviezen en vrije tijd die ze hebben gegeven. Maar vooral ook genoeg interesse hebben om ook kritisch te zijn. ‘Kill your darlings’ was het mantra. En dat was zeker niet altijd gemakkelijk, maar wel noodzakelijk. De rode pen werd vrijelijk en gul gehanteerd, de ‘waarom’ vraag regelmatig gesteld, en vervolgens werd ik weer aan het werk gezet. En dat zijn de zaken die je aan het denken zetten, waar je van groeit.

Dat is volgens mij waar het bij een goed advies om draait: Genoeg handvatten aanreiken om iets van een andere kant te bekijken, meedenken, kritisch durven zijn. Maar uiteindelijk de ander wel zelf de verantwoordelijkheid gunnen. Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal veel meer kunnen dan we denken en daarin vaak zelf de grootste drempels opwerpen. Als persoon, maar ook als team of organisatie. Een goed advies helpt de andere partij dit potentieel te ontdekken en gebruiken. Hoewel dit niet altijd is wat men in eerste instantie wil: het kan makkelijker lijken om het rapport van de adviseur af te wachten en daarmee de verantwoording ergens anders neer te leggen. Maar dat is een vis voor een dag. Het geeft zoveel meer voldoening te leren vissen……Ik gooi graag een hengeltje met je uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>